De voorkant van de oprichtingsakte van Stichting Uit met Autisme opgemaakt door Lambeck&Harms Notarissen.

Uit met Autisme verder als Stichting

Posted by:

|

On:

|

16 juli 2024, Muntendam/Groningen – Vorig jaar begon Uit met Autisme als particulier initiatief door Romano Sandee. Vandaag tekende Romano Sandee de oprichtingsakte van Stichting Uit met Autisme in Groningen. Een begin van een nieuwe fase.

Stichting Uit met Autisme heeft de bedoeling om mensen met autisme te helpen om autonoom hun vrije tijd in te kunnen delen. Dit word gedaan door de prikkels in kaart te brengen tijdens de regulier openingstijden, zodat iemand met autisme baas blijft over de eigen agenda. Natuurlijk zijn prikkelarme evenementen heel fijn voor mensen met autisme. Maar het is nog fijner als het past in je eigen agenda. Een goede voorbereiding op een uitje begint bij Uit met Autisme, waarin de aanwezige prikkels in kaart zijn gebracht zodat je weet wanneer je het uitje het beste kan doen op basis van de prikkelniveau en energie. Bovendien brengt het in kaart wanneer je toch overprikkelt raakt, waar je kunt ontprikkelen op een locatie.

Vanuit Stichting Uit met Autisme zijn er nog talloze ideeën en plannen om bij te dragen aan een autisme-vriendelijke vrijetijdsbesteding. Eind dit jaar zal de eerste speciale actie zijn voor bezoekers van Uit met Autisme. Op dit moment heeft Uit met Autisme 182 locaties op de website staan, waarvan 125 locaties beschreven zijn in een review.

Posted by

in