Honderdste review tijdens Neurodiversity Pride Day 

Posted by:

|

On:

|

Muntendam, 11 juni 2024 – Zondag 16 juni is het de internationale dag Neurodiversity Pride Day die voor de zevende keer wordt gehouden. De dag wordt gevierd in 12 landen, waarin in Nederland veruit de meeste activiteiten plaatsvinden. Voor Uit met Autisme is het ook nog eens een jubileum: deze dag zal de 100ste review geschreven worden over het 100-jarige attractiepark De Waarbeek. 

Uit met Autisme 

Uit met Autisme is een website voor en door mensen met het Autisme Spectrum Stoornis. De website helpt bij het inrichten van de vrije tijd en het reguleren van prikkels in de vrije tijd sector. Romano Sandee begon dit initiatief omdat op veel locaties onduidelijk is welke prikkels je mag verwachten. Als de prikkels verwacht worden, is de kans op overprikkeling kleiner en kun je hier beter rekening mee houden in de planning. Naast reviews kunnen organisaties zelf ook doorgeven welke prikkels er op de locatie aanwezig zijn. Op dit moment zijn er op de website Uit met Autisme 134 locaties vermeld. 

Tijdens de 7e Neurodiversity Pride Day op 16 juni a.s. is er een Testpanelbezoek van Uit met Autisme bij attractiepark De Waarbeek in Hengelo. Tijdens zo’n bezoek word er gekeken waar op een locatie prikkels aanwezig zijn en hoe je eventueel het risico op overprikkeling kunt voorkomen. Dit is niet alleen fijn voor mensen met autisme, maar ook mensen met niet-aangeboren hersenletsel, burn-outklachten of mensen met een verstandelijke beperking hebben hier baat bij.  

Uit met Autisme is te vinden via de url: www.uitmetautisme.nl.