Romano Sandee wint Autvinderprijs 2024

Posted by:

|

On:

|

,

Nijmegen/Muntendam, 5 april 2024 – Tijdens het symposium “Design Your Life” in Nijmegen werden op 4 april 2024 de prijswinnaars bekend gemaakt van de Autvinder wedstrijd. Romano Sandee wint hierin de prijs Autvinder van het jaar 2024 in de categorie leven met autisme voor zijn innovatie “Uit met Autisme”. Het is de belangrijkste prijs op het gebied van autisme binnen Nederland. De prijs omvat een bokaal en een geldbedrag van 250 euro, welke tijdens de Neurodiversity Pride Day op 16 juni 2024 word overhandigd.

Autvinder wedstrijd

De wedstrijd Autvinder van het jaar word elk jaar gehouden door de Neurodiversity Foundation, Nederlandse Vereniging voor Autisme en het Autismefonds. Er gaan veel talenten schuil achter mensen met autisme. De autvinder wedstrijd wil laten zien dat er enorme talenten achter schuil gaan.

Uit met Autisme

Uit met Autisme is een platform voor en door mensen met autisme. Vrije tijd is voor veel mensen met autisme ontzettend lastig te plannen, mede als gevolg van dat veel locaties niet in de gaten hebben waar risico’s en kansen liggen als het gaat over de aanwezigheid of afwezigheid van prikkels, zoals geluiden of licht. In de reviews word een eerlijke registratie en mening gegeven over deze prikkels en hoe dit in potentie opgelost kan worden. Daarnaast heeft Uit met Autisme een Prikkelarme Uit Agenda en een testpanel waar locaties gebruik van kunnen maken. Inmiddels staan er meer dan 100 locaties op de website.

Ambities

Uit met Autisme Ambities zijn er nog volop. Zo kunnen mensen met autisme bijdragen door reviews in te sturen of deel te nemen aan het testpanel. Zo wil Romano in 2024 vooral ook het aanbod restaurants en overnachtingsmogelijkheden uitbreiden. En heeft het de ambitie een stichting te worden, waarin het prijzengeld een mooi begin is in de oprichtingskosten. Wil je ook je steentje bijdragen? Ga dan naar www.uitmetautisme.nl of doe hier een donatie!